Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
De Kooihoek winnaar Boerenkaas Cum Laude Award
Als pioniers van de biologische landbouw begonnen Freek Atema en zijn toenmalige vrouw in de jaren zeventig met het melken van een paar schapen. De hobby groeide uit tot een volwaardig bedrijf en werd vanaf 1988 voortgezet in Exel in de Achterhoek. Vanaf het begin werd alle melk zelf verwerkt tot rauwmelkse schapenkaas. "Dat dat ook erg lekkere kaas is, wisten de vaste klanten natuurlijk al lang, maar het wordt nu ook door de experts erkend: De Kooihoek heeft dit jaar de vermaarde Boerenkaas Cum Laude Award gewonnen in de categorie boeren-schapenkaas", vertelt Ellen Stam.
De Cum Laude keuring is de jaarlijkse grote wedstrijd kaaskeuring voor boerenkaas uit heel Nederland. De winnende schapenkaas kreeg maar liefst 96 van de 100 punten. Freek Atema en Ellen Stam, die het bedrijf samen runnen, zijn erg blij met de erkenning die ze met deze prijs voor hun kaas hebben gekregen.