Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beleggingsfondsen groeien in totaal met 5% gegroeid

Beheerd vermogen Triodos Organic Growth Fund: +21,1% in 2017

Als gevolg van netto instroom bij de overgrote meerderheid van de Triodos beleggingsfondsen is het totaal aan vermogen van Triodos Investment Management in 2017 gegroeid naar 3,5 miljard euro, wat overeenkomt met een groei van 5% ten opzichte van 2016.
 
Triodos Organic Growth Fund realiseerde gedurende het jaar een sterke groei van het beheerd vermogen met 21,1% naar 49,2 miljoen euro. Triodos Fair Share Fund en Triodos Microfinance Fund groeiden beide met respectievelijk 7,5% en 3,2% naar 353,4 miljoen euro en 368,6 miljoen euro. Het beheerd vermogen van Triodos Groenfonds groeide met 9,9% tot 849,7 miljoen euro. De Triodos SRI fondsen (Triodos SICAV I), die beleggen in beursgenoteerde bedrijven, realiseerden een groei van 4,2% naar 1.403,8 miljoen euro.

Het beheerd vermogen van Triodos Vastgoedfonds groeide met 13,6% naar 75,6 miljoen euro als gevolg van een succesvolle emissie van gewone aandelen. Triodos Multi Impact Fund, het Triodos 'fund-of-funds' beleggingsfonds, groeide met 17,2% naar 45,7 miljoen euro per einde 2017.

Marilou van Golstein Brouwers, bestuursvoorzitter van Triodos Investment Management: "In 2017 was het tien jaar geleden dat de term 'impact investing' werd geïntroduceerd. Inmiddels is impact investing een gevestigd begrip in de beleggingsindustrie. De opkomst van impact investing vergroot het bewustzijn onder investeerders dat een belegging per definitie niet neutraal is. De vraag 'wat is de impact van deze investering op onze maatschappij en het milieu?' zou altijd als eerste gesteld moeten worden. We zien dat dit groeiende besef ertoe leidt dat meer kapitaal beschikbaar wordt gemaakt voor het adresseren van de vele mondiale uitdagingen die we vandaag de dag zien."

Triodos Cultuurfonds en Triodos Renewables Europe Fund kenden beiden een lichte daling van het beheerd vermogen met respectievelijk 5,7% naar 91,5 miljoen euro en 5,2% naar 70,0 miljoen euro.

De Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variëren van microfinanciering in opkomende markten, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid. Hieronder de jaarcijfers van het Triodos Organic Growth Fund.

Triodos Organic Growth Fund

Triodos SICAV II - Triodos Organic Growth Fund biedt investeerders de mogelijkheid om te participeren in de groeiende sector voor biologische voeding en duurzame consumenten-producten in Europa.

In 2017 heeft Triodos Organic Growth Fund een significant minderheidsbelang genomen in de Nederlandse duurzame winkelketen Marqt. Met de investering heeft Marqt de mogelijkheid om verdere stappen te zetten in zijn duurzaamheidsmissie. Marqt speelt in Nederland een toonaangevende rol in de ontwikkeling naar gezond, eerlijk eten, geproduceerd met respect voor mens, natuur en milieu en tegen een eerlijke prijs. Het bedrijf is opgericht in 2008 en bestaat momenteel uit 15 winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

In 2017 is het beheerd vermogen van Triodos Organic Growth Fund met 21,1% gegroeid naar 49,2 miljoen euro. Het resultaat van het fonds over 2017 is 4,4 miljoen euro. Het rendement over 2017 bedraagt 10,3% (cijfers per ultimo 2017, Q-dis share class).

Op basis van intrinsieke waarde op de laatste handelsdag 2017 bedraagt het rendement van Triodos Organic Growth Fund:

Rendement* 1 jaar 3-jaar gem.
Triodos Organic Growth Fund (Q-dis) 10,3% 6,7%

* Dit fonds bestaat sinds 13 januari 2014. Het 5-jaars rendement is daarom nog niet beschikbaar.

Voor meer informatie: www.triodos-im.com
Publicatiedatum: