Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

39.790 telers in Noord-India schakelen om naar bioteelt

De verse bladgroenten en sappige appelen en peren uit Himachal Pradesh, in het uiterste noorden van India, zullen nog gezonder worden nu 39.790 telers omschakelen naar de biologische teelt. 

In deze heuvelachtige deelstaat werden 21.773 hectare land omgeschakeld naar de bioteelt. De lokale regering beweert dat het hier om een 'zero budget'-oplossing gaat, die volgend jaar zo'n €3,1 miljoen op zal leveren. 

Volgens een vertegenwoordiger van de deelstaat zal hierdoor het gebruik van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen worden ontmoedigd. De toepassing van biologische gewasbescherming zal echter worden gestimuleerd. 

Uniindia.com schrijft dat de regering ook al een investeringssubsidie van 50% beschikbaar heeft gesteld voor de aanleg van fabrieken waar biologische gewasbeschermingsmiddelen worden geproduceerd. In de staat Himachal worden veel waardevolle bloemen geteeld in kassen. Deze leveren telers veel hogere inkomsten op dan traditionele gewassen. De staat is dus ook in opkomst als bloemenleverancier. 


Publicatiedatum: