Het Italiaanse Carlo Mirra wil groter aandeel in buitenlandse supermarkten
Europese markten klaar voor Italiaanse bio-slasoorten
Al vier generaties houdt het bedrijf zich bezig met het telen van groenten op de Piana del Sele waar het bedrijf 30 hectare grond bezit. Een van de specialiteiten is baby leaf sla en een aantal groenten zoals aubergine, courgette en tomaten. Het belangrijkste product dat wordt geteeld, is echter de pompoenbloem.
Het belangrijkste product is de pompoenbloem. Bij de stand van Fruit Logistica 2018 was dit goed te zien.
Courgettefleur
Mirra: "De courgettefleur is een fantastisch product want het is biologisch gecertificeerd en het wordt geteeld van eind maart tot begin november waardoor het een stabiele bron van inkomsten is. Dit product doet het in Italië erg goed. In het buitenland doet de babyleaf het goed en daar zijn spinazie, rucola, peterselie en andere kruiden het hele jaar door verkrijgbaar. Maar de verpakking is de sleutel. Op de Italiaanse markt moeten we echt innovatief zijn op dit gebied."
Kwaliteit
Volgens de manager blijft kwaliteit de belangrijkste factor. "We hebben voornamelijk te maken met landen als Nederland, Duitsland en Engeland, maar ook met Denemarken en Zweden al is het daar meer een niche-markt. Over het algemeen zijn de landen in Noord-Europa streng op het gebied van voedselveiligheid en stellen zij hoge kwaliteitseisen. Het verzoek vanuit het buitenland komt het hele jaar door met uitzondering van de zomermaanden, dan heeft de lokale productie de voorkeur."
Deze rucola is zes dagen geleden geoogst. De hoge mate van conservering is te danken aan het product zelf en aan de precieze werkwijze van het bedrijf.
Rucola
Tijdens de beurs in Berlijn toonde het bedrijf een scala aan producten, zowel verpakt als los. De rucola was bijvoorbeeld zes dagen na de oogst nog steeds aantrekkelijk en te verkopen (foto boven). Volgens Girolamo heeft dit ook te maken met de aandacht en precisie waarmee het bedrijf de producten verwerkt en met de gunstige klimatologische omstandigheden.
"Ons bedrijf beschikt over waterbronnen, zowel ondergronds als ondergronds. We hebben ook een ideaal micro-klimaat omdat de bergen de kou uit het noorden beperken," concludeert de manager.
De afgelopen jaren is peterselie aan het assortiment toegevoegd, niet alleen om dat de markt dit vroeg, maar ook omdat het 12 maanden per jaar op de markt kan worden gebracht.
Contact:
Girolamo Mirra
Carlo Mirra - Società cooperativa agricola
via Serracapilli, 90 - Eboli (SA)
Tel.: +39 393 5443724
Email: info@aziendaagricolamirra.com
Web: www.aziendaagricolamirra.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"