Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK enige land in EU met afname areaal biologische sector

Het areaal dat voor de biologische sector wordt gebruikt in Europa blijft stijgen. De enige uitzondering hierop in het Verenigd Koninkrijk, waar een afname is geconstateerd. 

Volgens de laatste data van de Europese Commissie is het gebied dat in de EU tussen 2010 en 2026 voor de biologische teelt werd gebruikt met 30% toegenomen. In 2016 was dit in totaal bijna 12 miljoen hectare, wat neerkomt op een jaarlijkse toename van 4,4%. 

De grootste toenames waren zichtbaar in Bulgarije, KroatiĆ«, Frankrijk en Cyprus. Het Verenigd Koninkrijk was het enige land waar een afname (30%) zichtbaar was tijdens dezelfde periode. 

In totaal is nu 6,7% van al het agrarische land bestemd voor de biologische teelt.

De cijfers laten ook zien dat het dynamisme van de biologische sector niet zichtbaar is in andere delen van de sector. Zo blijven de baankansen binnen de sector dalen. 



De Soil Association heeft een rapport vrijgegeven dat kijkt naar de mogelijkheid van een onzekere toekomst voor de Britse biologische markt, door de Brexit campagne. 

Volgens het rapport worden stabiliteit en vertrouwen in de leveringsketens moeilijk om in stand te houden door Brexit, waardoor de handelsrelaties van het VK met andere landen kunnen gaan veranderen. 

Bron: Farming UK / Europese Commissie
Publicatiedatum: