Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste bio-bedrijf in Oman gestart

Wist je dat in Barka, Oman een gecertificeerd biologisch teeltbedrijf staat? Pairidaeza Farm is het bedrijf van Narjes Mohamed Mirza, een Omaanse vrouw die een project heeft gestart dat bijdraagt, en bewustwording wil creëren over het belang van een gezonde levensstijl.

Narjes heeft zichzelf opgeleid als biologische teler en heeft veel obstakels overwonnen. Ze was vastbesloten om een gezondere optie te creëren voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven, en voor medische patiënten die biologische voeding nodig hebben. 

Het bedrijf dat Narjes zelf heeft gebouwd heeft zowel Amerikaanse als Europese certificering. Ook komen professionals van internationale organisaties er om het land, de aarde en de algehele status van het bedrijf te testen.

Narjes heeft al jaren geleden een biologische levensstijl aangenomen en als jong meisje was tuinieren al haar grootste hobby. Ze teelde thuis haar eigen groenten en inspireerde haar kinderen om gezonde keuzes te maken. In haar huishouden is het eten van biologische voeding een gewoonte geworden en alles is vrij van bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen. "Het hele concept is gebaseerd op het teruggaan naar oude tijden, toen mensen nog gezond waren en groenten en vlees aten die vrij waren van schadelijke middelen". Ze vertelt: "We gaan terug naar de natuur." 

Het teeltbedrijf in Barka bevat temperatuur gecontroleerde kassen, enorme velden waar een variëteit aan groenten wordt geteeld, en stallen met biologisch vee. Op het bedrijf worden groenten als cherrytomaten, asperges, erwten, bananen, aardappelen, zoete aardappel, sla, citroen, mais en verschillende kruiden geteeld. 

De biologische teelt verwijst naar producten die worden geteeld in aarde die vrij is van synthetische bestrijdingsmiddelen, meststoffen gebaseerd op petroleum en biologisch gemanipuleerde genen. Het verwijst ook naar dieren die in open ruimtes worden gefokt en gevoerd worden met graan en gras, zonder het gebruik van antibiotica of groeihormonen. Hierdoor kunnen er gezonde eieren, vlees en zuivel aangeboden worden dat vrij is van schadelijke stoffen.

Op dit moment is Narja de eerste en enige vrouw in Oman die een biologisch gecertificeerd teelbedrijf heeft dat bijna al zijn groenten en kruiden zelf produceert. Een grote prestatie, zowel voor Narja als voor Oman. Ze hoopt door te kunnen blijven gaan met haar missie om bewustwording te creëren over de voordelen van een biologische levensstijl. "Als we allemaal goed met het milieu omgaan, kan het lukken," concludeert ze. 

Publicatiedatum: