Châtaigne du Périgord, Domaine de Rapatel

Het land van de biologische kastanjes

Châtaigne du Périgord heeft op het Domaine de Rapatel een biologische kastanjeboomgaard van meer dan 50 hectare. De eigenaren, Serge en Camille Vigouroux, zijn trots op hun Marigoule kastanje-ras.Les Gour Kastanjepuree

Het rapen van de kastanjes gebeurt tijdens de oogsttijd vanaf eind september tot begin november. Vervolgens worden ze gewassen en gesorteerd. Serge Vigouroux maalt de kastanjes bij de molen op het Domaine tot meel zodat er gnocchi, pasta, brood, soep, gebak van gemaakt kan worden. Kastanjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen (onder andere magnesium). Camille creëert de recepten en producten. Les Gour Kastanjepuree is via Natudis is exclusief bij Natudis te bestellen.

Over Natudis 

Natudis is de grootste distribiteur van biologische (-dynamische) en reformproducten in de Benelux. Al meer dan 35 jaar zet de groothandel zich in voor gezonde voeding, een gezonde levensstijl en een duurzame wijze van ondernemen. Het bedrijf in Harderwijk is groothandel van de Natuur en voert een aantal eigen merken zoals Ekoland en LunaeTerra. De franchiseformule Natuurwinkel is ook onderdeel van Natudis en heeft op dit moment bijna 30 winkels door het hele land. 

Voor meer informatie: www.natudis.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.