Amerikaanse markt voor bio-knoflook uitstekend

"De aanvoer van knoflook uit Pennsylvania is prima. We werken uitsluitend met biologisch-gecertificeerde knoflook en die wordt hier in Pennsylvania geteeld", vertelt Emily Best van Tuscarora Organic Growers Cooperative uit Hustontown. De aanvoer is vrijwel gelijk aan die van vorig jaar deze periode. 

Stabiele vraag

Ondertussen is er een sterke vraag naar knoflook. "We zijn een lokale leverancier en verkopen onze knoflook aan restaurants en retailers in de regio Mid-Atlantic, Maryland, Virginia en Pennsylvania", aldus Best. "Onze verkoop verloopt vlot maar onze prijzen liggen hoger dan het gemiddelde. Knoflook uit Tuscarora is zo'n 0,25 euro duurder.

Tuscarora merkt dat de vraag in de aanloop naar de feestdagen aan begint te trekken. "We hadden al een piek in de vraag voor Thanksgiving omdat retailers er zeker van wilden zijn dat ze over voldoende voorraad beschikten. Ik denk dat we dit voor de feestdagen opnieuw mee gaan maken", zegt Best, die in de maanden december en januari voldoende product hoopt te verhandelen om overtollige voorraden te voorkomen. "Januari is ook altijd nog een goede maand voor de knoflookafzet, omdat mensen dan beginnen met gezond eten."

Voor meer informatie:
Emily Best
Tuscarora Organic Growers Cooperative
T: 814-448-2173
gm@tog.coop
www.tog.coop

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven