Buurvrouw belangrijke spil in boerderijwinkel Kleinlangevelslo

"Route wandelvierdaagse liep dwars door onze winkel"

Tholen - Annemieke Hulsman is tijdens de Bio-beurs 2018 held voor de winkels. Annemieke runt samen met Henrieke Kleinlangevelsloo biologische boerderijwinkel Kleinlangevelslo. Deze winkel is al twee jaar op rij verkozen tot Beste Biologische Boerderijwinkel. Ook dit keer is de winkel genomineerd. De andere helden zijn Jeroen van Deursen (chef-kok Rhederoord - held voor horeca, Frank Vosselman (de Bolster - held voor bedrijven) en Monique van der Laan (de Beekhoeve - held voor boeren). Afgelopen maandag hebben de verschillende helden onder het genot van een lunch kennis kunnen maken met elkaar en ideeën uit kunnen wisselen. "Dit was erg leuk. Hoewel alle helden in verschillende delen van de branche actief zijn, bleek dat we vaak tegen dezelfde dingen aanlopen." 


Annemieke met zes van haar leveranciers.

Tijdens de Bio-beurs zullen alle helden een workshop houden. "Met deze workshop willen we ons richten op andere mensen met een boerderijwinkel aan huis. We hopen hierbij echt op een dialoog. Het werkt twee kanten op. We willen vertellen wat voor ons belangrijk was in de beginfase, maar ook willen we het hebben over zaken waar wij en zij tegenaan lopen. Na het inhoudelijke gedeelte maken we met de deelnemers een rondgang over de beurs. Hierbij bezoeken we relevante leveranciers en andere bedrijven die iets voor de deelnemers kunnen betekenen."

Kleinlangevelslo

Boerderijwinkel Kleinlangevelslo is in mei 2015 open gegaan. Dit na slechts drie maanden voorbereiding. Annemieke is de buurvrouw van Rob en Henrieke Kleinlangevelsloo. "Wel is er grappig genoeg in de verte een familieband. Rob en mijn overgrootvader was een en dezelfde persoon. Op 9 februari 2015 besloten we om er voor te gaan. Vervolgens ben ik officieel bij de VOF gekomen en hebben we een heleboel werk verzet zodat we snel de deuren van onze winkel konden openen." 


Rob Kleinlangevelslo.

Annemieke geeft aan dat de boerderijwinkel nog steeds groeiende is. "Het is essentieel om je te blijven onderscheiden en alsmaar actief te blijven. Onze winkel zit een beetje achteraf, waardoor het belangrijk is om goed in beeld te blijven en regelmatig voor wat reuring in de regio te zorgen. Zo zijn deelnemers aan de plaatselijke wandelvierdaagse zelfs een keer dwars door onze winkel heen gelopen. Daar kregen we erg leuke reacties op. Al met al proberen we een gemeenschap in en rondom onze winkel te creëren. Daar maakt ons team fantastische medewerkers zich hard voor! Het is zo leuk om veel met mensen in contact te zijn die dezelfde idealen hebben en echt gaan voor biologische en Demeter-producten."

Bij Kleinlangevelsloo zijn niet alleen producten van de eigen boerderij verkrijgbaar (waaronder panir, buffelvlees en rauwe melk), er liggen ook veel regionale produten in de schappen. "We werken met meer dan 20 regionale leveranciers. De meesten daarvan zijn binnen een straal van 5 tot 10 kilometer van onze boerderij gevestigd. Het is te veel om op te noemen, maar we hebben onder meer varkensvlees, uien, wasmiddel, eieren, chocolade, verzorgingsproducten en crackers uit de regio."

Voor meer informatie:

Annemieke Hulsman
Kleinlangevelsloo - Supermarkt in het bos
Japiksweg 1
8101 NL Raalte
M: 06-53751994
www.supermarktinhetbos.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.