Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam

Afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect en duurzaam verpakkingsbedrijf Bio Futura slaan de handen ineen om op een praktische en duurzame wijze de afvalinzameling te verzorgen voor horecagelegenheden in het centrum van Rotterdam.

Duurzame afvalinzameling- en verwerking

GroenCollect werd in november 2016 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan een schone en sociale stad. Het bedrijf richt zich op het zo duurzaam mogelijk inzamelen en verwerken van afval en streeft er tegelijkertijd naar om bij te dragen aan een sociale omgeving. Dit hoopt zij te bewerkstelligen door te rijden met elektrisch vervoer, personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten en de ingezamelde materialen een nieuw leven te geven. GroenCollect werkt daarnaast samen met zusterbedrijf Stadsgas aan het plaatsen van biovergisters in de lokale omgeving. Met deze vergisters kan organisch afval worden omgezet in biogas, waar vervolgens mee gekookt kan worden én gebouwen mee verwarmd worden. Voorheen werd er vooral afval ingezameld bij fruithandelaren, maar vanaf heden verzorgt GroenCollect, in samenwerking met Bio Futura, ook de inzameling van afval bij horecagelegenheden.


 

Schone containers in de keuken door biozakken

Op dit moment wordt nog vee horeca-afval ingezameld door middel van zwaar dieselvervoer, wat zorgt voor de nodige CO2-uitstoot in de stad. Daarnaast worden de ingezamelde materialen vaak als waardeloos gezien en eindigen daarom in verbrandingscentrales. GroenCollect hoopt een eind te maken aan deze inefficiënte manier van afval inzamelen en verwerken. Er was één belangrijke voorwaarde voor de duurzame afvalinzameling bij horecagelegenheden: het werkproces in de keuken mag niet worden bemoeilijkt.De GroenCollect containers van 85 liter zijn dan ook gemakkelijk onder het werkblad in de keuken te plaatsen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken; want voorzien van biologisch afbreekbare containerzakken van Bio Futura. Dit bedrijf is gespecialiseerd in duurzame disposables en verpakkingen en heeft als doel zoveel mogelijk olieplastics te vervangen door biobased en composteerbare alternatieven. Bio Futura beoogt net als GroenCollect alle materialen zo goed mogelijk te hergebruiken en de vrijgave van CO2 te minimaliseren. Samen hopen de twee bedrijven de inzameling van horeca-afval in de stad Rotterdam op praktische wijze te verduurzamen en zich op deze manier sterk te maken voor een schone en sociale stad.Vrijdag 8 december wordt de nieuwe dienst gelanceerd middels een feestelijke borrel in de kas van stadsboerderij 'Uit Je Eigen Stad' te Rotterdam (16:00 uur. Locatie: Marconistraat 39, 3029 AG Rotterdam).
 
Tijdens deze middag zal een korte presentatie worden gegeven over de nieuwe dienst die GroenCollect in samenwerking met Bio Futura aanbiedt met na afloop een hapje en een drankje.

Voor meer informatie: www.biofutura.nl en www.groencollect.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven