Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen

Leden van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland genereerden in 2016 ruim 14,2 miljard euro omzet. De omzetgroei was gemiddeld 6,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het segment Daghoreca realiseerde met 11,9% de hoogste omzetgroei over heel 2016. De leden in het stedelijk gebied realiseerden 7,4% omzetgroei en omzet van de leden in het segment Periferie nam met 5,6% toe. Dat blijkt uit het jaarrapport 2016 dat door het CBS voor de brancheorganisatie gemaakt is. 

In totaal zijn ruim 275.000 banen gelinkt aan de bedrijven die konden worden gekoppeld aan de leden van Koninklijke Horeca Nederland. Ongeveer driekwart van de banen betreft een vaste arbeidsrelatie. De helft van de banen betreft een contract voor 20 uur of minder per week. Ongeveer een kwart van de banen heeft een wekelijkse arbeidsduur van 35 uur of meer. Het gemiddelde uurloon van werknemers ligt op 11,50 euro per uur. Het gemiddelde uurloon ligt hoger naarmate de wekelijkse arbeidsduur en leeftijd toeneemt. 


Bron: CBS/KHN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.