Ook Vlaamse tuinbouwscholen schakelen om naar bio

Recent maakte College ten Doorn (Eeklo) bekend dat het van start gaat met een bio-perceel. Daarmee volgt de school het goede voorbeeld van andere tuinbouwscholen als het PITO in Stabroek of het Bernardustechnicum in Volkegem. Ook de tuinbouwschool van Melle is een perceel aan het omschakelen naar bio. 


Een gangbaar veld wordt niet op één week tijd een biologisch veld – daarvoor is meer tijd nodig. Ook de tuinbouwschool van College ten Doorn werkte enkele jaren aan de omschakeling van een klassiek tuinbouwperceel naar een bio-perceel. Die omschakeling is inmiddels afgerond. Het grootste deel van de groenten die rond de serre geteeld worden, is nu officieel biologisch gecertificeerd, zodat de groenten ook echt als 'biologisch' verkocht kunnen worden. De school plaatst een didactisch bord bij het veld dat meer uitleg geeft over de manier van werken.

Het is fijn dat scholieren al op jonge leeftijd kennismaken met de biologische productiewijze en zo een bewuste keuze kunnen maken als ze later zelf een bedrijf opstarten. 

Kennis over bio kan volgens BioForum Vlaanderen niet vroeg genoeg beginnen, en daarom wordt er vanuit de biosector gestart met een 'lerend netwerk' voor secundaire landbouwscholen, waarin leraren onderling kennis kunnen uitwisselen over bio. Het initiatief voor dit netwerk gaat uit van de werkgroep 'Bio in onderwijs van het Departement Landbouw en van Landwijzer.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.