Red Season, bio-aardbei met houdbaarheid van 10 dagen

De productie van aardbeien kan niet alleen 'biologisch' genoemd worden vanwege de vereiste certificaten, maar ook omdat het fruit geen extra behandeling nodig heeft. We zijn in Albanië, op de Balkan, niet ver van de zee. Drie Italiaanse ondernemers startten er een groot bedrijf waar ze op 40 hectare aardbeien verbouwen. Giovanni Gianello, Stefano Burganti en Luca Leorato noemden hun bedrijf 'Red Season'.

"We moeten eerlijk zijn: het is niet helemaal onze verdienste. Het is de bodemgesteldheid en het klimaat die behandeling van de aardbeien overbodig te maken. Het bedrijf is gevestigd op aangeslibd land dat tijdens het communistische regime is teruggewonnen. Op dit moment ontwikkelen nematoden en andere parasieten zich niet in dit gebied. De wind vanaf de Balkan is extreem droog, dus er zijn geen schimmels en de temperatuur is vrij constant."

De Albion aardbeien passen zich perfect aan aan deze omstandigheden. "Dit komt ook tot uitdrukking in het gemiddelde Brix-niveau, dat tussen de 12 en 14 blijft en in de smaak en de textuur. De houdbaarheid is 10 dagen."

Red Season aardbeien worden verkocht via LC Fruit srl en Burganti srl Divisione GDO in Verona en Perugia. Na enkele jaren waarin er alleen in de lente geoogst kon worden, is er dit najaar ook herfstproductie door doorbloeiende planten. Ze worden geplant op ongeveer 10 hectare en de productie start begin november."Het is onnodig om de bodem te bemesten, omdat deze al erg rijk is aan humus. We kweken de planten in kassen en sproeien alleen met water. Vanaf de velden bereiken de aardbeien de laadplatforms in Perugia en Verona binnen 24 uur. De vrachtwagens gaan 's avonds de boot op, komen aan in Bari en bereiken de sorteerpunten de volgende dag." De technologie en gebruikte materialen zijn volledig Italiaans.
 
Voor meer informatie: 

Giovanni Gianello
Red Season
T: +39 348 5728941
info@redseason.it

Verona platform
LC Fruit srl
Via Fontana Nuova 29,
37032 Monteforte d'Alpone (VR)
info@lcfruit.it

Perugia platform
Burganti srl Divisione GDO
via Bruno Colli
06135 Ponte San Giovanni (PG)
info@burgantisrl.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.