WUR valt voortaan onder drie ministeries

Wageningen University & Research (WUR) moet de komende regeerperiode zaken doen met 3 ministeries in Den Haag, het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en het nieuwe ministerie van het Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dat kan een complexe aansturing worden van het voedsel- en natuuronderzoek. 

De financiering van de Wageningse universiteit en onderzoeksinstituten viel de afgelopen jaren onder het ministerie van Economische Zaken. De financiering van het groen onderwijs gaat echter van Economische Zaken naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Daarnaast komt er een nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Maar een deel van de financiering van Wageningen Research, inclusief de topsectoren, blijft naar verachting onder Economische Zaken vallen. Daar zit en blijft waarschijnlijk een directie Innovatie & Kennis. Maar een groot deel van het geld voor de onderzoeksinstituten loopt via de directie Agro en Natuurkennis en die directie komt waarschijnlijk onder het nieuwe ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Tenminste twee ministeries zullen dus met de WUR in gesprek willen over de onderzoeksprioriteiten.

Bron: Resource

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.