Richard Soepenberg, Frunet:

"Overproductie dreigt door massale omschakeling naar bio"

Tholen - Het biologische kasgroentenareaal in Spanje stijgt zienderogen en dat heeft impact op de markt. "We hebben zowel in het winter- als het zomerseizoen niet de beste prijzen gehad. De massale omschakeling van conventioneel naar bio zal daar zeker zijn invloed op hebben", constateert Richard Soepenberg, commercieel manager van de bio-tak van Frunet uit Malaga.

Niet te hard

"Het moet niet te hard gaan met de omschakeling naar bio", waarschuwt de Nederlander in Spaanse dienst. "Het staat de grote conventionele jongens natuurlijk vrij om in de biologische teelt te stappen, maar ze moeten er wel klanten voor hebben. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat de bestaande biologische bedrijven zullen overblijven."Frunet kent een conventionele tak, die bijvoorbeeld ook ananas uit Costa Rica importeert en een biologische tak, waarbij de kasgroenten de hoofdmoot vormen. Volumetechnisch vormen de cherrytomaten het grootste bio-product. Over de Fruit Attraction is Richard positief. "Vorig jaar hebben we tijdens de beurs toch enkele nieuwe klanten opgedaan. Natuurlijk is een stand een kostenpost, maar met nieuwe klanten, haal je die kosten er wel uit."

Het Spaanse bio-mangoseizen is inmiddels halverwege en daar blikt Richard positief op terug. "We hadden meer kilo's en hogere prijzen. De vraag naar bio zet dan ook onverminderd voort. Daar is nog geen daling in te bekennen. Alleen moet de uitbreiding van het bio-areaal daar wel in gelijke pas mee blijven lopen, anders komen de prijzen echt onder druk te staan door overproductie."

Voor meer informatie:
Richard Soepenberg
Frunet Bio
T: + 34 952 527510
T: + 34 661 684861
F: + 34 952 527511
Ctra. De Algarrobo Km. 2,5
29750 - Algarrobo. MALAGA
richard@frunet.net
www.frunet.net

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven