Dierendag: groei van dier-en milieuvriendelijk voedsel zet door

Goed nieuws op Dierendag: de omzet van dier-en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel is afgelopen jaar met 26 procent gestegen. De Monitor Duurzaam Voedsel publiceerde recente omzetcijfers van producten met onafhankelijk geborgde keurmerken. Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector, is blij met de gestage groei van het biologisch keurmerk met 8 procent per jaar. De grote groei van duurzame keurmerken zit bij vlees en vis.

Biologisch gaat aan kop met 1,2 miljard euro aan omzet, op de voet gevolgd door het Beter Leven keurmerk (1,1 miljard euro omzet). Biologisch groeit gestaag door met 8 procent per jaar. Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "De groei van biologisch gaat al jaren gestaag. De grootste uitdaging is om de vraag van consumenten bij te houden met voldoende aanbod. Gelukkig zijn er afgelopen jaar meer boeren gaan omschakelen naar biologisch." 
 

Diervriendelijk

Het biologisch keurmerk is diervriendelijk. Biologische dieren hebben altijd toegang tot buiten en veel licht en lucht in de stal. Ook hebben de dieren heel veel ruimte, zowel binnen als buiten. De dieren mogen hun staartjes en snavels houden. Ook voor dieren zoals vogels, vlinders en kleine zoogdieren, is de biologische landbouw vriendelijker. De soortenrijkdom is groter rondom biologische boerderijen. 

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.