Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sander Noordermeer (Solar NRG): "Deadline inschrijving SDE-subsidie nadert"

"Zonnepanelen goed renderende spaarrekening op dak AGF-bedrijven"

Tholen - "Een stormloop", zo noemt commercieel directeur Sander Noordermeer van Solar NRG uit Poeldijk de run van AGF-bedrijven om te investeren in zonnestroom. "Ik denk dat wel 80 procent van de aanvragen AGF-gerelateerd is. In feite is het voor bedrijven met eigen koeling ook een 'no brainer'. Zonnestroom sluit namelijk naadloos aan op koelcelgebruik. De gemiddelde terugverdientijd ligt op 6 tot 7 jaar. Feitelijk is het een slapende spaarrekening." Eén kanttekening, vooral de Subsidie Duurzame Energie (SDE)-subsidieregeling maakt de investering in zonnestroom financieel interessant. Ook deze ronde wordt er weer 12 miljard euro beschikbaar gesteld. En laat daarvan nou net de inschrijving voor de tweede fase op 9 oktober sluiten. "Aan subsidie zonder panelen heb je niks, maar aan panelen zonder subsidies ook niet!"

Sander Noordermeer van Solar NRG.

Tijdens de subsidieronde in maart diende Solar NRG voor 14 projecten een SDE-subsidie-aanvraag in, die in 100 procent van de gevallen werd gehonoreerd. "Een subsidie-aanvraag verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets, wij nemen het hele advies en rekenwerk en de subsidieaanvraag op ons", vertelt Sander. "Dus ook ondernemers die het wellicht het komende jaar willen proberen, roepen we op om zich te melden. Het enige wat we nodig hebben is een kopie van de factuur van de energierekening. Vervolgens maken we een legplan en een investeringsanalyse. De ondernemer betaalt pas, als het systeem volledig werkend is opgeleverd."

Als spin-off van SolarNRG werd twee jaar terug het Nationaal Duurzaamheidsplan opgericht "Wij investeren in zonnestroomprojecten op de daken van onze klanten. Daarmee willen wij voor onze klanten rendement genereren met hun beschikbare dakoppervlak en tegelijkertijd zorgen dat zij gebruik gaan maken van hun zelf opgewekte zonnestroom. Het Nationaal Duurzaamheidsplan is een SDE adviesbureau en aanbieder van zonnepanelenleaseconstructies, die niet verbonden aan één van de grote energieleveranciers."

"Het ene bedrijf kiest puur om financiële redenen voor zonnestroom, een ander uit milieubewustzijn. Een extra drive voor bedrijven is dat ook steeds meer afnemers eisen gaan stellen aan het 'groene' ondernemen van hun leveranciers", vertelt Sander. AGF-bedrijven als QPI, Van Geest International en Zoutewelle werden door Solar NRG van zonnepanelen voorzien. Vorig jaar installeerde het bedrijf ook nog 16.000 zonnepanelen op bedrijventerrein ABC Westland, het grootste dakgebonden zonnestroomproject van Nederland. "Maar ook voor kleine projecten halen we onze neus niet op. En voor mensen lijken grote projecten misschien een enorme opgave, maar we leggen gerust in een week 500 panelen op het dak."

Voor meer informatie:
SolarNRG
Mercuriusplein 40
2685 LP Poeldijk
T: +31 (0)174-444171
F: +31 (0)174-444412
[email protected]
www.solarnrg.nl
www.nationaalduurzaamheidsplan.nl