Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6 t/m 8 oktober in Amsterdam

Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine

Oktober dit jaar vindt de jubileumeditie van Steinbeissers Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma's nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen), Daniel Burns (de chef achter het Michelinster bier-pairing restaurant Luksus in New York) en Andreas Rieger (van einsunternull, de rijzende ster van de culinaire scene in Berlijn) uitgenodigd om elk een geheel plantaardig menu te creëren van biologische en lokale seizoensingrediënten, dat met speciaal door 45 kunstenaars ontworpen bestek en servies wordt genoten.

100% van de ingrediënten zijn afkomstig van biologisch landbouw, waarvan de helft van BD-landbouw. De ingrediënten komen uitsluitend van Nederlandse, Belgische en Duitse boeren en producenten. Voor het alcoholische drankarrangement, waaronder wijn, bier en ciders, geldt hetzelfde.

Steinbeisser werkt al ruim vijf jaar als food-scouts. Samen met Stichting Demeter en de Slow Food Ark van Smaak heeft zij een groot overzichtslijst van producenten gecreëerd. Daarnaast ondersteunt Steinbeisser de chef-koks in de voorbereidingsfase met het leggen van contacten tussen hen en de producenten.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de chefs in kwestie en overige praktische informatie.

Voor meer informatie: www.steinbeisser.org
Publicatiedatum: