"Authentieke keuken met weinig poespas"

Nieuw bio-restaurant in Brussel: 't Alternatives

Brussel is een biorestaurant rijker: 't Alternatives in Jette. Kok en ondernemer Ives Pernet wist al van kleins af aan dat hij een eigen zaak wilde beginnen. Pas toen hij in aanraking kwam met bio wist hij wat het zou worden.

Wat kan je bij 't Alternatives verwachten? Ives (zijn naam zit op slinkse wijze verwerkt in de naam van het restaurant!) Pernet geeft uitleg: "Als kok heb ik al meerdere watertjes doorzwommen en heb ik ervaring in zowel tavernes als sterrenrestaurants en ook grootkeukens. Wat je over ons moet weten: we kiezen voor een authentieke keuken met weinig poespas. We willen vooral lekkere en eerlijke maaltijden aanbieden, liefst met een beperkte ecologische voetafdruk. We onderscheiden ons van veel biorestaurants door ons niet te beperken tot een vegetarisch aanbod; eender wie die een gewone gezonde maaltijd wil moet bij ons terecht kunnen."

Pernet gaat in zijn restaurant voor bio omwille van het milieu: "Door mijn engagement voor het milieu ben ik me gaan verdiepen in voedingsproducten en me vragen gaan stellen bij de productie en de kweek. Zo kwam ik enkele jaren geleden uit bij bio. Ik vind de kwaliteit van biologische producten beduidend beter."

Hij hoopt alvast op een vliegende start. Wat hem nog bezighoudt, is de zoektocht naar meer lokale bioproducten: "Mijn ideaal is om zo veel mogelijk producten lokaal af te nemen, dat moet nog groeien."

't Alternatives is ook een Biogarantie-restaurant. Dat betekent dat alle ingrediƫnten 100% biologisch zijn, ook kruiden en smaakmakers.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven