"Groeiende vraag naar Colombiaanse bio-avocado"

Tholen - De Belg Johan Beckers was bijna 20 jaar geleden op vakantie in Colombia en besloot toen om een bedrijf op te richten gespecialiseerd in de export van de producten die in het land worden geteeld. "Wij waren bij de eerste AGF-exportbedrijven in Colombia", vertelt Johan. Andes Fruits werkt samen met kleine en middelgrote lokale telers. "Zij produceren en wij exporteren. Ondertussen telen we zelf ook een gedeelte."
 

Linksboven: van 10 tot 12 mei nam Andes Fruits deel aan de Macfrut in Rimini.

Avocado

Andes Fruit levert onder andere physalis, ook wel de 'Golden Berry' genoemd. "Daarnaast exporteren we granadilla, pitahaya, tamarillo en andere exoten. Sinds kort hebben we ook avocado's in het assortiment. De eerste zullen we vanaf september 2017 verschepen. We hebben hier veel kleine telers en wij brengen de oogst samen, verpakken deze en verzenden ze in containers naar verschillende markten." De teelt van avocado's begon enkele jaren geleden pas vaste vormen aan te nemen in Colombia. "Hier wordt met name de variëteit Hass geteeld. Deze is het beste te vervoeren. Ze worden gekoeld tot 5/6 graden en zijn daardoor tot 30 dagen houdbaar. Er wordt veel verwacht van de avocado-export en daarom wordt er veel geïnvesteerd in de productie."

Bio

In Colombia is ook de biologische teelt groeiende. "Op initiatief van Volkert Engelsman van Eosta zijn we ons gaan richten op de productie van biologisch en sociaal verantwoord fruit om optimaal gezonde producten te kunnen aanbieden. Het is hier een uitdaging om biologisch te telen. We bieden momenteel bio-physalis en daarnaast hebben we sinds een paar weken ook pitahaya in de biovariant. De komende tijd zullen er in het biosegment meer producten worden toegevoegd. Er is veel vraag naar."

Voor meer informatie:
Johan Beckers
Andes Fruits
T: (57-1) 875 9085 - 875 9169
M: +57 300 266 1576
KM 7 via Bogota
Medellin, Parque Industrial
Celta - Bodega 10 Lote 41 Manzana C
www.andesfruits.co

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.