Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Nieuw bio-graan Tritordeum heeft hogere verteerbaarheid
Agrasys, start-up uit Barcelona en het Duitse bedrijf Gut Rosenkrantz hebben tijdens BIOFACH, de grootste biologische voedingsmiddelen beurs van Europa, het uit Spanje afkomstige nieuwe bio-graan 'Tritordeum' gepresenteerd. Tritordeum is een nieuw natuurlijk en milieuvriendelijk graan met gezonde voedingswaarden, waaronder een grote hoeveelheid vezels, vetzuren en antioxidanten zoals luteïne. Vergeleken met tarwe is Tritordeum beter verteerbaar.
De biologische productie van dit graan is gecentreerd in Spanje (Aragon, Andalusië, Castilla y León, Castilla – La Mancha en Catalonië), Italië en Zuid-Frankrijk door lokale boeren met biologische certificering. Het graan wordt gebruikt voor een breed scala aan producten op basis van granen, zoals meel, brood, koekjes, pasta, pizza of bier.