Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe droogfabriek in Burkina Faso opent in maart

Sanle Sechange uit Burkina Faso is gespecialiseerd in mango(producten) voor de export. Het familiebedrijf werkt samen met lokale bio-mangotelers en verwerkt de mango's in eigen beheer. In 2016 is de capaciteit van Sanle Sechange dankzij Tradin Organic flink uitgebreid vanwege de bouw van een compleet nieuwe fabriek. De fabriek opent in maart 2017 en zal hoge kwaliteit gedroogd biofruit produceren, voornamelijk mango. Tradin ziet in Sanle een belangrijke partner om een continue groei te kunnen waarborgen.



Bijna de helft van de bevolking van het West-Afrikaanse Burkina Faso leeft onder de armoedegrens. De mangoteelt is belangrijk voor de voedselvoorziening in het land en helpt de levensomstandigheden in rurale gebieden in Burkina Faso te verbeteren. Het belangrijkste fruitgewas is mango, dat circa 50% van de totale fruitteelt beslaat. Een substantieel deel van de mango wordt verwerkt tot gedroogde mangoproducten voor zowel de binnenlandse markt als exportmarkten. Het droogproces verlengt de houdbaarheid van de producten na oogst.
 
De verwerkende industrie groeit gestaag, maar dat neemt niet weg dat nog altijd circa 50% van de totale oogst verloren gaat, met name vanwege de afwezigheid van adequate marketingstrategieën en goede conserveringsmethoden. Door de samenwerking met Tradin krijgen de boeren toegang tot een veel grotere markt.



Om het productievolume en de kwaliteit van de mango's te verbeteren, zijn Tradin en Sanle in 2015 gestart met de bouw van een nieuwe en grotere droogfaciliteit. Het partnerschap combineert lokale kennis en kunde met de expertise van Tradin en haar ervaring in de biologische sector. Tradin droeg eveneens bij aan de financiering van de benodigde machinerie.

De nieuwe fabriek zal 400 seizoens- en fulltime arbeidsplaatsen bieden. Sanle biedt trainingen om de producten te laten voldoen aan de internationale standaarden. De werknemers krijgen een eerlijk loon, geheel in overeenstemming met hun werkervaring. De verwerking van mango's leidt tot een stabiele markt voor lokale mangotelers, die aangeven hierdoor betere prijzen voor hun producten te ontvangen. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere seizoensproducten worden gedroogd, om de fabriek ten volste te benutten en ook jaarrond werk te kunnen bieden aan de plaatselijke bevolking.

Voor meer informatie:
Tradin Organic Agriculture B.V.
Stationsplein 61-65
1012AB Amsterdam
www.tradinorganic.com
+31 (0)20 753 7882
Publicatiedatum: