
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- Satellietbeelden ingezet om biologische katoenvelden op te sporen
- "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- Eerste stappen gezet naar alternatieve behandeling van wormproblematiek bij bio-leghennen
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook op de Bio-beurs
Primeur in Nederland: pop-up biologisch restaurant
René Heusschen: Wat je ziet is dat horeca achterloopt op het vlak van duurzaamheid. In de supermarkten is het aandeel biologisch inmiddels zo'n 5 procent. In de horeca is dit nog geen 1,5 procent. Gelukkig zie je de horeca de laatste tijd een inhaalslag maken. De interesse in duurzame bedrijfsvoering en biologische producten neemt duidelijk toe. In Leiden organiseerden we onlangs een bijeenkomst waar meer dan 100 koks en restaurateurs aanwezig waren."
Het restaurant van de Ijsselhallen koopt voor de Bio-beurs alle producten in bij een leverancier die al voor 98 procent biologisch is. Dit maakt inkoop en controle hierop gemakkelijk. Wel moet nu de opslag van alle food en beverage voor de Bio-beurs zowel fysiek als administratief gescheiden worden van de reguliere producten. Bijvoorbeeld de frituurolie die het restaurant normaliter gebruikt wordt nu apart gehouden. De ingehuurde biologische kok instrueert het personeel van het restaurant, zodat ze een goed verhaal kunnen vertellen over de producten die ze serveren.
Het pop-up restaurant heeft het gouden EKO-certificaat voor restaurants. Dit betekent niet alleen 80 tot 100 procent biologische producten, maar ook aandacht voor andere duurzaamheidsissues. Zo kijkt het restaurant naar de duurzaamheid van het servies en bestekgoed en is er een afspraak met de Voedselbank in Zwolle. Alle eten en drinken dat overblijft gaat naar de Zwolse Voedselbank.
Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025