Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobased recreatiewoningen verrijzen aan Zeeuwse jachthaven

Delta Marina is een jachthaven aan het Veerse Meer nabij het dorpje Kortgene. Het jachthavenbedrijf plannen opgevat om de faciliteiten in en rond de haven op te knappen en uit te breiden. Voor het ontwerpen van een park met recreatiewoningen en een reeks permanente woonhuizen naast de jachthaven werd ORGA architect benaderd.


De twee havens van Delta Marina aan het Veerse Meer

De opdrachtgever sprak de wens uit om de bebouwing rond de jachthaven boven de uitstraling van een gemiddeld bungalowpark uit te tillen en vroeg het architectenbureau om mee te denken. Zowel de recreatiewoningen als de woonhuizen die zullen worden ingebed in de omliggende groene zone waarbij organische verbindingen met de jachthaven worden aangebracht. Zichtlijnen naar het water spelen daarbij een belangrijke rol, zowel in de architectuur als in het landschapsontwerp.

Biobased gebouwen

Behalve het naadloos inpassen in de natuur zijn duurzame bouwmethoden en biobased materiaalgebruik ook onderdelen van het programma. Parallel aan de jachthaven ligt een groene strook waar zo'n 32 recreatiewoningen komen te liggen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen en van energie voorzien worden uit duurzame bronnen. Op de kop van de oostelijke landtong komt een zestal luxe woonhuizen te liggen met dezelfde eigenschappen maar dan met permanente bewoners. Dit wijkje met biobased woningen zal vanaf het water gezien een van de eyecatchers van het nieuwe complex worden.

Voor meer informatie: www.orga-architect.nl
Publicatiedatum: