Duitse overheid komt met strategisch plan op Biofach 2017

Tijdens de komende editie van Biofach, die plaatsvindt van 15 tot 18 februari in Neurenberg (Duitsland), kunnen bezoekers en bedrijven van over de hele wereld kennismaken met alles wat de Duitse biosector te bieden heeft. Het motto van deze editie: 'Building an organic future'.Duitsland is vandaag de dag een van de grootste bio-afzetmarkten ter wereld. Onderzoeksbureau Biomarkt schat dat er de biologische sector in 2015 goed was voor een omzet van 8,6 miljard euro. De laatste jaren groeide deze sector steevast tussen de 5 en 10 procent op jaarbasis. Dit is toe te schrijven aan de toegenomen schapruimte in supermarkten voor biologische producten. Ook biologische speciaalzaken weten zich sterk te profileren.

De Duitse bio-markt heeft potentie voor zowel importeurs van exoten, specialiteiten en seizoensproducten, als voor lokale boeren en de verwerkende industrie. Eind 2015 waren in Duitsland grofweg 24.700 bio-bedrijven actief op bijna 1,1 miljoen hectare landbouwgrond. De Duitse overheid probeert om ten minste 20 procent van alle landbouwgrond biologisch te maken. Om dat doel te bereiken, heeft de federale overheid een strategie ontwikkeld die tijdens de Biofach 2017 wordt gepresenteerd. Zo wil de overheid in 2017 een kapitaalinjectie van 20 miljoen euro doen om duurzame ontwikkelingsprogramma's op poten te zetten. 

Voor meer informatie: www.biofach.de/en

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.