Kazachstan investeert in bio-export

Kazachstan investeert in de bouw van een nieuw centrum voor de handel van alle agrarische producten die in het land produceert. Het centrum wordt gebouwd naast de Food Corporation. Het centrum wordt verantwoordelijk voor de financiering en verzekering van contracten en het zal telers bijstaan die de exportmarkt op willen. De focus ligt op de export van biologische producten.

Daarnaast is er een lijst opgesteld met exportlanden die prioriteit krijgen. Op de lijst staan vooral lidstaten van de Euraziatische Economische Unie, waaronder Rusland en landen in Centraal-Azië. Ook zijn China, India en het Midden-Oosten op de lijst te vinden.

"Kazachstan heeft een groot potentieel voor de biologische productie en export daarvan, zeker aangezien we altijd al weinig chemische middelen gebruikt hebben in de landbouw", aldus de staatssecretaris van Landbouw Gulmira Issayeva.

Kazachstan exporteert 970 soorten voedsel naar 118 landen. Van de 800 exporteurs heeft 20 procent een stabiele exportcapaciteit die de 1 miljoen dollar overstijgt.

Bron: kazakh-tz.kz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven