Dirk Mooren was onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van restaurant Panache. Samen met sous-chef Cas van de Pol gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan – het mede-openen van een duurzaam restaurant met een focus op biologisch.

Dirk: "Biologisch en lokaal met een shift van vlees-gebaseerde gerechten naar meer groenten in je dieet; ik zie deze verandering gebeuren. Groenten zijn verrassend bereid, heerlijk en passen perfect in een gezonde balans met vlees en vis". Cas voegt hieraan toe: "Gerechten bij MOER zijn biologisch en ook het oog wordt verwend. Verfrissende elementen komen soms zelfs uit eigen tuin, lokaler kan bijna niet. Restaurant MOER wordt een fijne plek met een open keuken zodat gasten kunnen zien wat we doen, en ook online kun je straks volgen waar MOER voor staat."

Restaurant MOER, waar groenten de boventoon zullen voeren, opent in februari in een voormalig bandenwisselstation van Michelin aan het einde van de Overtoom. Eigenaren Marco Lemmers en Sam Cohen, ook bekend van de duurzame hotelketen Conscious Hotels: "Dit wordt een inspiratievolle plek met heerlijk eten, stoer interieur, goede wijnen, speciaalbieren en persoonlijke bediening die je alles weet te vertellen over de herkomst van de ingrediënten. Bovendien help je als gast de planeet een handje", aldus Marco. Sam voegt daaraan toe: "En als echte zoetekauw adviseer ik onze nieuwe eco-patisserie, Sticky Fingers, niet te missen. Die openen we in januari, twee deuren verder."

Restaurant MOER en opent in het begin van 2017.

Voor meer informatie: www.restaurantmoer.nl