De Krat werd opgericht in november 2010 en was het eerste maaltijdboxconcept van Nederland. Oprichter Eefje Brugman en haar toenmalig compagnon verzamelden mooie, duurzaam geteelde seizoensproducten bij lokale leveranciers, verzonnen er goede recepten bij, pakten zelf de houten kratjes in en brachten ze rond met hun eigen auto.
Inmiddels bestaat het bedrijf 6 jaar en is het uitgegroeid tot een serieuze onderneming. Het inpakken wordt nu door een aparte inpakploeg in een grote loods op het Foodcenter in Amsterdam gedaan. Alle producten worden daar verzameld en nog steeds in dezelfde houten kratjes verpakt. Voor het bezorgen werkt de Krat samen met een logistieke partner die het gekoelde vervoer voor zijn rekening neemt.
Het bedenken van de inhoud van de Krat en de bijbehorende recepten doet oprichtster Eefje Brugman nog steeds zelf, maar inmiddels wel met de hulp van een professioneel team van receptenmakers en koks. De recepten en inhoud van de Krat worden elke week op het kantoor in Amsterdam uitgebreid getest en gefotografeerd. Ook de inkoop van de producen en het contact met de leveranciers gebeurt vanuit het kantoor in Amsterdam. De Krat werkt nog steeds met dezelfde gepassioneerde, duurzame en veelal biologische leveranciers als uit de begindagen.
Hoeveel klanten de Krat precies heeft houdt de Krat vanwege de nieuwsgierige concurrentie liever geheim, maar het is duidelijk dat het vullen en bezorgen van de kratten elke week een grote logistieke operatie is.
Voor meer informatie: www.dekrat.nl
Nederlands oudste maaltijdbox viert 6e verjaardag
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-11-20 "Chefs waarderen de frisse smaak en de biologische herkomst"
- 2023-11-14 Negenentwintigste Anne&Max geopend in Nijmegen
- 2023-11-10 Basisschoolleerlingen verrast met biologisch ontbijt
- 2023-11-09 Makro Nederland 'technisch failliet' door megaverlies
- 2023-11-06 Fotoreportage Organic Foodfair ter ere van 30-jarig bestaan BD-Totaal
- 2023-10-31 Naturland promoot biologisch met foodtruck
- 2023-10-27 De Nieuwe Winkel opnieuw uitgeroepen tot beste groentenrestaurant ter wereld
- 2023-10-10 EKO-goud voor SLA Amersfoort
- 2023-10-03 Chef Estée Strooker geeft klassieke gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"