De Krat werd opgericht in november 2010 en was het eerste maaltijdboxconcept van Nederland. Oprichter Eefje Brugman en haar toenmalig compagnon verzamelden mooie, duurzaam geteelde seizoensproducten bij lokale leveranciers, verzonnen er goede recepten bij, pakten zelf de houten kratjes in en brachten ze rond met hun eigen auto.
Inmiddels bestaat het bedrijf 6 jaar en is het uitgegroeid tot een serieuze onderneming. Het inpakken wordt nu door een aparte inpakploeg in een grote loods op het Foodcenter in Amsterdam gedaan. Alle producten worden daar verzameld en nog steeds in dezelfde houten kratjes verpakt. Voor het bezorgen werkt de Krat samen met een logistieke partner die het gekoelde vervoer voor zijn rekening neemt.
Het bedenken van de inhoud van de Krat en de bijbehorende recepten doet oprichtster Eefje Brugman nog steeds zelf, maar inmiddels wel met de hulp van een professioneel team van receptenmakers en koks. De recepten en inhoud van de Krat worden elke week op het kantoor in Amsterdam uitgebreid getest en gefotografeerd. Ook de inkoop van de producen en het contact met de leveranciers gebeurt vanuit het kantoor in Amsterdam. De Krat werkt nog steeds met dezelfde gepassioneerde, duurzame en veelal biologische leveranciers als uit de begindagen.
Hoeveel klanten de Krat precies heeft houdt de Krat vanwege de nieuwsgierige concurrentie liever geheim, maar het is duidelijk dat het vullen en bezorgen van de kratten elke week een grote logistieke operatie is.
Voor meer informatie: www.dekrat.nl

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"