Nederlands oudste maaltijdbox viert 6e verjaardag

De Krat werd opgericht in november 2010 en was het eerste maaltijdboxconcept van Nederland. Oprichter Eefje Brugman en haar toenmalig compagnon verzamelden mooie, duurzaam geteelde seizoensproducten bij lokale leveranciers, verzonnen er goede recepten bij, pakten zelf de houten kratjes in en brachten ze rond met hun eigen auto.Inmiddels bestaat het bedrijf 6 jaar en is het uitgegroeid tot een serieuze onderneming. Het inpakken wordt nu door een aparte inpakploeg in een grote loods op het Foodcenter in Amsterdam gedaan. Alle producten worden daar verzameld en nog steeds in dezelfde houten kratjes verpakt. Voor het bezorgen werkt de Krat samen met een logistieke partner die het gekoelde vervoer voor zijn rekening neemt.

Het bedenken van de inhoud van de Krat en de bijbehorende recepten doet oprichtster Eefje Brugman nog steeds zelf, maar inmiddels wel met de hulp van een professioneel team van receptenmakers en koks. De recepten en inhoud van de Krat worden elke week op het kantoor in Amsterdam uitgebreid getest en gefotografeerd. Ook de inkoop van de producen en het contact met de leveranciers gebeurt vanuit het kantoor in Amsterdam. De Krat werkt nog steeds met dezelfde gepassioneerde, duurzame en veelal biologische leveranciers als uit de begindagen.

Hoeveel klanten de Krat precies heeft houdt de Krat vanwege de nieuwsgierige concurrentie liever geheim, maar het is duidelijk dat het vullen en bezorgen van de kratten elke week een grote logistieke operatie is.

Voor meer informatie: www.dekrat.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven