Onlangs werden op de beurs 'Bio Österreich' in Wieselburg de beste biologisch gecertificeerde gastronomiezaken van Oostenrijk met de 'Bio gastro trophy' bekroond. In de categorie 'stationaire gastronomie' werd Köglerhof uit Gramastätten de winnaar. Eigenaren Elisabeth en Klaus Bauernfeind verbinden de eigen biologische landbouw met een 100 procent biologisch gecertificeerde gastronomie. In de categorie 'mobiele gastronomie' mochten Nicole Forst en Sebastian Felhofer de begeerde Bio gastro trophy in ontvangst nemen voor hun cateringbedrijf 'Chefpartie'. Gevestigd in Zell am See en Mondsee kookt en organiseert het Chefpartieteam grote en kleine catering in 100 procent biokwaliteit. Beide winnaars ontvingen naast de award hoteltegoedbonnen van het 'Boutiquehotel Stadthalle' en 'Hotel Grafenast'.

De prijzen werden vergeven door Bio Austria voorzitter Gertraud Grabmann, Micky Klemsch van het magazine Biorama, Bio Austria directeur Markus Sandbichler en Verena Auberger, verantwoordelijk voor marketing en verkoop bij Bio Austria Niederösterreich en Wenen. Afgelopen jaar werden op initiatief van Bio Austria de gastronomiepartners van Bio Austria al getest en aansluitend werden de winnaars met de Bio gastro trophy bekroond. Dit jaar hadden voor het eerst ook de gasten de mogelijkheid om online op hun favoriete gastronomiezaak te stemmen. Uit deze publieksbeoordeling kwam restaurant Seebauer uit Roßleithen onder leiding van Gunda en Klaus Dutzler als winnaar naar voren.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking presenteerde Bio Austria op www.biogastrotrophy.at in samenwerking met het duurzaamheidsmagazine Biorama en het foodblog 'Richtig gut essen' alle deelnemende gastronomen, allen partnerbedrijven van Bio Austria.Gebaseerd op de presentaties op het online-platform koos een vakjury de twee winnaars. Bij de beoordeling werden onder andere de factoren duurzaamheid, service- en productkwaliteit, sfeer in het geval van restaurants en verpakking in het geval van catering- en leveringsservices meegewogen. Er werden uitsluitend biologisch gecertificeerde zaken beoordeeld, die een groot aandeel aan biologische basisingrediënten gebruiken.