Wilco Heemskerk, Greenfresh:

“Bio-kruiden zijn booming”

Tholen - De vraag naar biologische producten neemt toe. Ook in het kruidensegment is er steeds meer belangstelling voor biologisch geteelde kruiden. Greenfresh heeft ze sinds een klein jaar beschikbaar en hoopt de bio-kruiden op termijn jaarrond aan te kunnen gaan bieden.Kruidenimporteur Greenfresh heeft sinds november vorig jaar ook biologische kruiden in het assortiment. De toenemende vraag naar biologische producten heeft het Rijnsburgse bedrijf doen nadenken over de mogelijkheden op gebied van kruiden. "We kregen van klanten ook steeds meer vraag naar biologische kruiden", laat Wilco Heemskerk van Greenfresh weten. "Consumenten zijn steeds bewuster bezig met voeding en de vraag naar biologische groenten en fruit stijgt. Dit geldt ook voor de kruiden. Vooral in de omringende landen zijn bio-kruiden booming". Hij verwacht de vraag naar biologische producten de komende jaren alleen maar verder zal groeien.

Streven naar jaarrond aanbod

Greenfresh begon met het importeren van bio-kruiden uit Colombia en Israël en heeft inmiddels diverse vaste partners gevonden in Nederland, Italië en Israël. "Veel producten komen negen maanden per jaar uit het buitenland maar binnen de grenzen van Europa. Ons doel is om Nederlandse kruiden te leveren wanneer deze voorradig zijn", merkt Wilco op. "Dat is ook het streven van Greenfresh: zo dichtbij als mogelijk en zo ver weg als nodig. Dit geldt eveneens voor de biologische kruiden". De importeur streeft naar een jaarrond aanbod van bio-kruiden. Momenteel is dit voor hen nog niet mogelijk maar in de nabije toekomst gaat dit volgens Wilco zeker lukken.

Het assortiment bio-kruiden bestaat uit basilicum, munt, salie, oregano, rozemarijn, tijm, en blad- en krulpeterselie. Binnenkort worden hier koriander, dille en marjoraan aan toegevoegd. Ook is Greenfresh bezig met eigen teelt van biologische bieslook maar dit staat nog in de kinderschoenen. "Munt, koriander, basilicum en krulpeterselie zijn de belangrijkste kruiden uit de range. Hier is veel vraag naar". De kruiden worden momenteel onder Greenfresh vermarkt maar Wilco sluit niet uit dat er een speciaal 'organic' merk gaat komen. Veel van hun klanten zetten de kruiden overigens onder hun eigen privat label op de markt. "Het is bij ons allemaal mogelijk."

Goede verwachtingen

De kruiden vinden hun weg naar de traditionele groothandel in binnen- en buitenland, biologische groothandelaren en toeleveranciers van retail en horeca. Ook maaltijdproducenten voor zorginstellingen nemen de biologische kruiden af. Greenfresh heeft onlangs de jaarlijkse Skal-audit gehad waaruit bleek dat het bedrijf alles goed op orde heeft. Het bio-certificaat is weer met een jaar verlengd. De kruidenspecialist is momenteel achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. "Vooral in het zomerseizoen willen we het totale assortiment bio-kruiden aan kunnen bieden. We verwachten dat de biologische kruiden, net zoals de conventionele kruiden, een plaats binnen de keten gaan krijgen en dragen hier graag aan bij."


Voor meer informatie:
Greenfresh
Vinkenweg 50 B
2231 NT Rijnsburg
T: +31 (0)714 010806
F: +31 (0)714 010012
wilcoheemskerk@greenfresh.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven