Britse biosector profiteert van wantrouwen conventionele AGF

De Soil Association gelooft dat het toenemende wantrouwen onder consumenten de verkoop van biologische producten stuwt. Na de 'Organic September' campagne dit jaar zal de verkoop van biologische producten tegen het eind van dit jaar de 2,29 miljard euro bereiken en de Soil Association stelt dat de cijfers laten zien dat biologisch nu een belangrijk deel uitmaakt van de markt.

Consumenten zoeken nu naar producten met de meest betrouwbare, gecontroleerde leveranciersketen en hebben een groter bewustzijn over en interesse in de voedselproductie. Dit leidt ertoe dat onafhankelijke winkeliers biologische producten verkopen.
 
De verkoop van biologische producten in supermarkten is gestegen met 6 procent in de 52 weken naar 1 oktober volgens cijfers van Nielsen. De sector versproducten kende een sterke groei van 9,6 procent met een significante groei voor biologisch fruit in dezelfde periode. Aldi heeft zijn assortiment aan plaatselijk geteelde groenten en fruit vergroot tot 6 producten en deelde mee dat de verkoop met 46 procent is gestegen ten opzichte van september 2015.

Bron: fginsight.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven