Biologische citroenen uit Sicilië nu op de markt

De eerste citroenen uit Zuid-Italië worden binnenkort op de markt verwacht. Daniele di Mauro uit Sicilië heeft een stand op de groothandelsmarkt in Cesena.

"We verkopen biologische citroenen van ons familiebedrijf in de buurt van Siracusa. Biologische producten zijn erg populair en brengen betere prijzen op. De productie ziet er prima uit maar we zitten pas aan het begin van het seizoen. Vorige week werden biologische citroenen verkocht voor €1,60 per kilo."


"Ik streef ernaar de prijzen stabiel te houden gedurende het jaar en klanten waarderen dit. De Femminello Siracusano variëteit is erg in trek vanwege zijn intense aroma," vervolgt Di Mauro."Het ras is sappig en heeft een dunne schil. We verkopen met name aan groothandelaren en restaurants maar in sommige regio's leveren we ook bij klanten aan huis. We zijn een Siciliaans familiebedrijf en beschikken over een citrusareaal van 20 hectare."

Het bedrijf teelt alleen de Femminello variëteit. Daarnaast teelt het ook Nova clementines en Navel, Tarocco-Mele en Moro sinaasappelen. Gedurende een normaal seizoen verkoopt het bedrijf zo'n 3.000 ton citrus. Dit jaar verwacht Di Mauro echter een productiedaling van 40 procent als gevolg van de hoge temperaturen tijdens de bloeiperiode.

Voor meer informatie:
Daniele Di Mauro
agricoladimaurosnc@gmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven