Eerste netwerkdag Onderwijs voor Biologisch

Om de groei in de biologische sector bij te kunnen benen is het belangrijk dat er in de komende tijd meer bedrijven omschakelen. Bionext onderzocht de aandacht voor biologisch in het groen onderwijs. "Ook in het groen onderwijs groeit de belangstelling voor biologisch: dat past in de heroriëntatie op ‘groene groei’, bij natuurinclusieve landbouw, en bij de groeiende vraag van studenten," aldus Bionext.

"Er was veel respons van betrokken docenten en van biologische ondernemers, het onderwerp leeft, maar de uitkomst is nog niet positief", zo concludeert de branchevereniging. "In veel (primaire) opleidingen blijkt de ruimte voor biologisch nog heel beperkt. Er wordt weinig aandacht aan besteed, of de informatie is niet onbevooroordeeld. Dat maakt het voor studenten lastig om de kansen te zien die biologisch biedt. Het is nog lastiger om te kiezen voor verdere verdieping in de biologische bedrijfsvoering, of voor een specialisatie daarin."

Netwerk Onderwijs voor biologisch

Bionext neemt daarom het initiatief voor een netwerk Onderwijs voor biologisch. Een netwerk van en voor betrokkenen in het groen VMBO, MBO en HBO (bestuur, directie, docenten) die verder willen met biologisch in het groen onderwijs en die willen ontdekken hoe zij elkaar hierin kunnen versterken. Een netwerk ook waar ondernemers en kennisinstellingen kunnen aanschuiven en hun aandeel in Onderwijs voor biologisch kunnen versterken, en opleidingswensen en kennis kunnen inbrengen.

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven