Grootste stedelijke biologische boomgaard van de VS

In Milwaukee County is de aanleg van de grootste stedelijke biologische boomgaard van de VS gestart. In totaal zullen in de boomgaard 3.000 fruitbomen, 16.250 aardbeienplanten en 4.000 aspergeplanten geplant worden. 

Dit is onderdeel van een overheidsprogramma dat zich richt op het aanbieden van lokale en gezonde producten. Het programma ging van start in 2015. Volgens de overheid wegen de voordelen van het project op tegen de kosten ervan, 92.000 euro. Scholen en inwoners met lage inkomens zullen als eerste toegang krijgen tot de producten. Mensen die het hard nodig hebben krijgen voorrang. 

Het zal een paar jaar duren voordat er fruit geoogst kan worden. Als het zover is, zullen de producten lokaal verwerkt worden bij de Growing Power fabriek, en de Milwaukee Hunger Task Force helpt bij de verdeling. Er wordt samengewerkt met immigranten uit Myanmar om de boomgaard te onderhouden. 

Bron: WPR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.