Bio stijgt naar ongekende hoogten

Bio-chocola nu in KLM Businessclass

Duurzame catering zit ook in kleine dingen. Het Amsterdamse Chocolatemakers doet dat met een op duurzame wijze geproduceerde chocoladereep. Sinds kort is deze reep ook in het snackassortiment van de World Businessclass (WBC) opgenomen. KLM serveerde in zowel WBC als in Economy Class al UTZ-gecertificeerde en Fairtrade chocola. De Amsterdamse biologische chocoladefabriek heeft nu speciaal voor KLM een miniatuurversie van hun populaire 'Gorilla bar' gemaakt.Chocolatemakers is nog betrekkelijk jong: ze bestaan pas vijf jaar. KLM steunt dit soort zogeheten start-ups graag en probeert zo veel mogelijk lokale producten in haar cateringassortiment op te nemen. Chocolatemakers is een 'bean to bar' ambachtelijke chocoladefabriek in Amsterdam-Noord.

Enver Loke van Chocolatemakers: "In de 5 jaar dat we nu bezig zijn, hebben we het toch maar mooi voor elkaar gekregen dat KLM op haar vluchten ook onze duurzame kwaliteits-chocolade uitdeelt. KLM geeft hiermee het goede voorbeeld en we hopen dat meer bedrijven zullen volgen."

Berggorilla

Maar er is meer dan alleen lekkere chocola. Met de productie en afzet van de Gorilla bar wordt een tweeledig duurzaamheidsdoel gesteund. De naam 'Gorilla bar' verwijst namelijk naar de laatste berggorilla's van de wereld. Deze leven in het Virunga Nationale Park in Oost-Kongo. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens.
Om dit tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De biologische cacaoproductie voorziet de plaatselijke bevolking van inkomen, zodat ze niet het leefgebied van de gorilla's bedreigen door houtkap en stroperij. Het eten van deze chocolade zorgt dus voor bescherming van de berggorilla's en een betere toekomst voor de bewoners.

Eerlijke en goede prijs

Als producent koopt Chocolatemakers biologische cacao direct bij de cacaoboeren in voor een eerlijke en goede prijs. De chocoladerepen worden verpakt in 100 procent recyclebaar materiaal en bedrukt met bio-inkt. De wikkel is ontworpen in samenwerking met de KLM designafdeling.

Op dit moment werkt Chocolatemakers samen met boerencoƶperaties in Peru, Dominicaanse Republiek en Congo. Chocolatemakers laat in workshops bezoekers zien hoe chocolade wordt gemaakt, maar ook hoe het mogelijk is om duurzaam te produceren.

Bron: KLM Takes Care

Meer informatie over de fabrikant op www.chocolatemakers.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven