Amerikaans schooldistrict zet in op bio-AGF

Het Encinitas Union School District (EUSD) is het eerste schooldistrict in de VS waar AGF voor de schoolmaaltijden afkomstig is van gecertificeerde biologische teeltbedrijven. Twee van deze teeltbedrijven geven bovendien voorlichting over AGF aan de 5.400 scholieren.

Het grootste teeltbedrijf van deze twee is Farm Lab. Het bedrijf beslaat ongeveer 4,5 hectare en bevat gebouwen waar scholieren onderwijs krijgen. "De duurzaamheid van dit programma heeft verschillende facetten. We kunnen niet alleen het scholendistrict helpen met een gezond aanbod aan voedingsmiddelen voor scholieren, maar kunnen dit aanbod ook delen met onze gemeenschap", zegt Mim Michelove van Farm Lab. "Lokale ketens als Jimbo's hebben al aangegeven te willen samenwerken."

Het areaal van het bedrijf wordt voor een deel gebruikt om AGF te telen waarmee het saladebuffet van de negen scholen wordt voorzien. De eerste velden van het bedrijf produceren nu al een jaar groenten voor de scholieren, waarbij gebruik is gemaakt van een plan voor wisselteelt dat is opgesteld door stafleden van het nabijgelegen bedrijf Coastal Roots Farm.

In het afgelopen jaar werden op deze manier 200 kroppen sla aan de scholen geleverd. De reacties van de scholieren waren zo goed, dat dit jaar het aantal wordt verhoogd naar 300 kroppen sla. Ook wordt er afwisselend selderij, komkommer, wortelen en erwten geteeld. De schoolkantines hebben in de afgelopen maanden al zo'n 1.100 kilogram aan watermeloenen en 1.350 kilogram aan paprika en tomaten in ontvangst genomen. 

Ocean Knoll Farm is een kleiner biologisch teeltbedrijf met een areaal van zo'n 4.000 vierkante meter. Het bedrijf staat op het terrein van de Ocean Knoll Elementary School en is daar een onderdeel geworden van het onderwijs. Veel van de concepten die Farm Lab toepast, zijn op dit bedrijf voor het eerst in de praktijk getest.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.