Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Vluchtelingen bereiden bio-gerechten bij Syr
Restaurant Syr heeft eind juni de deuren geopend. Twaalf van de vijfentwintig medewerkers zijn verblijfsgerechtigde vluchtelingen. Het Utrechtse restaurant is een initiatief van Stichting Gys, die mede werd opgericht door het team achter twee biologische restaurants in Utrecht. Niet alleen op de werkvloer, maar ook op het bord komen culturen samen bij Syr. "Het menu bestaat uit Syrische gerechten met een Europese twist, bereid met lokale en biologische producten", legt bedrijfsleider Joffrey Mulder uit. Het restaurant heeft niet alleen een duurzaam personeelsbeleid en een duurzame kaart, ook in het interieur is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden veel meubels en stoffen hergebruikt en staan er biologische bloemetjes op tafel. Ook gaat het restaurant een doggybag introduceren om voedselvoorspilling tegen te gaan.
Misset Horeca ging er langs voor een reportage. Klik hier voor het complete artikel.