Vakantieboerderijen met een bio-tintje in Zuid-Tirol

Roter Hahn, gespecialiseerd in boerderijvakanties in het Italiaanse Zuid-Tirol, weet wat bijzonder overnachten inhoudt. De 1.600 werkende Roter Hahn boerderijen hebben elk een eigen identiteit, zo meldt de website Verkeersbureaus.info. Niet alleen de boerderijen zelf zijn een verblijf waard, ook de omgeving verveeld nooit. Gasten, jong en oud, hebben allerlei mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken.

Lekker buiten leven op de mooiste locaties in Zuid-Tirol met niets anders dan het ritme van de dag. Niets hoeft en alles mag. Een kleinschalige Roter Hahn vakantieboerderij is altijd gevestigd op een prachtige plek midden in de natuur. De accommodaties zijn ongekend ruim en comfortabel. Wie verblijft op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol, kiest voor een avontuurlijke vakantie op een bijzondere locatie. Roter Hahn selecteerde een paar bijzondere boerderijen met een biologisch tintje:Leven als een kasteelheer

Bij een boerderij-accommodatie denk je niet snel aan een verblijf in een kasteel. Toch is het bij Roter Hahn mogelijk. Ecologische boerderij Burg Wolfsthurn is een klein juweeltje midden in het Andrianerbos, op een heuvel boven het dorpje Andriano. Auto's zijn zeldzaam hier, waardoor het kasteeltje ideaal is voor een vakantie met het gezin. Kinderen halen hun hart op in de boomhut of speeltuin. Ouders ontspannen in de mooie tuin met ligstoelen met prachtig uitzicht op de boomgaarden in het Etschtal en de ruige bergen van de Dolomieten. Daarnaast maken gasten van dichtbij mee hoe biologische landbouw werkt en ervaren zij de boerengastronomie met producten rechtstreeks van het land, zoals wijn, appels, jam en kastanjes.

Feng-Shui: bio-art op de boerderij

Als muren konden spreken… De 450 jaar oude biologische boerderij Oberglunigerhof dichtbij Meran is met oog voor detail gerestaureerd met biologische en milieuvriendelijke materialen. Dit heeft geresulteerd in vijf zeer comfortabele appartementen, ingericht volgens de Feng-Shui filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Dankzij deze renovatie verblijven gasten tussen historische muren zonder afstand te doen van alle gemakken van de moderne tijd. Met het panoramische uitzicht, een zwembad met zoutwater en een kruiden- en groentetuin voor eigen gebruik, doen gasten in deze oase nieuwe energie op. Deze werkende boerderij heeft appel- en wijngaarden.

Bron: Verkeersbureaus.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven