Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goede mechanisatie een must volgens Jos Pelgröm:

"Stoppelen bij ploegloos werken van groot belang"

Jos Pelgröm is van mening dat veel boeren vergeten wat een stoppelbewerking kan betekenen in de onkruidbestrijding. "Man@Machine komt met Treffler machines in de Benelux, Denemarken en Engeland. Vooral in de echte graanregio's wordt dit stoppelen met zorg uitgeoefend: ondiep, 100 procent doorsnijdend en egaal. De opzet is dat veel onkruidzaden en opslagzaden gaan kiemen. Bestrijding vindt plaats voor de winterbewerking. Zeker wanneer ploegloos wordt gewerkt is het stoppelen van groot belang. Treffler heeft machines met dit doel. De TGA snijdt alles op constante diepte door. En de TF maakt het los, zonder stropen."



Het valt Jos tegen dat er veelal weinig tijd wordt gegund aan de herhaalde stoppelbewerkingen. "Het doel, kiemen van zaden en daarvan de kiemplanten bestrijden, behoeft telkens kiemtijd en herhaling van de oppervlakkige bewerking, zodat opnieuw kieming plaatsvindt. De meeste boeren vinden een enkele bewerking wel genoeg, ze willen zo snel mogelijk een groenbemester zaaien en klaar is Kees. Vervolgens komt veel onkruid zelfs tot zaad in die groenbemester en veel niet gekiemd zaad wacht op een kans in het volggewas. Vooral bij het ploegloze teeltsysteem kom je zo in de problemen. Goede mechanisatie met grote capaciteit is een must, anders krijgt 'Kees' het allemaal niet rond in het najaar."



Voor meer informatie:

Jos Pelgröm
M@M
06 30035123
www.manatmachine.com
Publicatiedatum: