Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gastronomisch experiment met uitsluitend bio- en BD-producten

Steinbeisser: Zesgangendiner met Jef Schuur en Luc Kusters

Ruim 4 jaar is er binnen de muren van het Amsterdamse Lloyd Hotel een gastronomisch experiment gaande, Steinbeisser genaamd. Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het voormalige kantoor van de directie van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, een zesgangendiner bereid in een unieke samenwerking tussen sterrenchef Jef Schuur en topchef Luc Kusters. Jef Schuur, befaamd om zijn gerechten met Texelse producten als zuiglam, kazen en zeevruchten, en Luc Kusters, die de Nieuwe Amsterdamse keuken serveert, zullen alle registers moeten opentrekken om puur biologisch en plantaardige gerechten te creëren. Bovendien worden de gerechten geserveerd op speciaal voor deze editie ontworpen bestek, handgeblazen glas en servies. Zo ontstaat een samenspel van kunst, natuur en hedendaagse gastronomie op hoog niveau in een onconventionele context.

Topchefs Jef Schuur en Luc Kusters koken puur plantaardig

Chef Jef Schuur is altijd op zoek naar harmoniërende contrasten. Zijn voorliefde voor wat het Texelse eiland te bieden heeft, combineert hij met inspiratie uit buitenlandse gastronomische reizen. Chef Luc Kusters heeft zijn moderne en gezonde keuken
Nieuw Amsterdams gedoopt. Inspiratie haalt hij uit de hele wereld en vertaalt het naar een minimalistische Hollandse keuken. Restaurant Bij Jef heeft sinds 2009 een Michlinster en restaurant Bolenius is onlangs uitgeroepen tot een van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. Voor deze editie koken de twee chefs een diner dat volledig plantaardig (vegan) is en waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn van Nederlandse, Belgische en Duitse biologische of bio-dynamische landbouw. Nadine Mögling, sommelier van restaurant Bij Jef, en Xavier Giesen, sommelier van restaurant Bolenius, gaan het bijpassend wijnarrangement samenstellen.Bestek en servies betoveren én verwarren

Vijftien kunstenaars ontwerpen bestek, glazen en servies waarbij zij zich door de natuur laten inspireren. Zij combineren materialen als algen, aarde, glas, graan, hout, keramiek, klei, metaal en steen in hun creaties. Door hun nieuwsgierige aanpak vergroten zij op wonderbaarlijke wijze het perspectief op de culinaire ervaring.

Sarah-Linda Forrer, Sergey Jivetin en Tala Yuan ontwerpen het bestek: merkwaardig onpraktisch en toch onverwacht bruikbare stukken die oud met nieuw combineren. Luo Xinzhe, Catherine Sanke, Ulrike Uschmann, Gabriela Jiménez Falch en Annegret Streu, studenten aan de hogeschool Burg Giebichenstein in Halle, en Barbora Dzurakova, Eva Burton, Kun Zhang, Saerom Kong, Taehee In en Tatjana Giorgadse, afgestudeerden van de hogeschool in Idar-Oberstein, creëren passend bij elke gerecht uitzonderlijk excentrieke borden, platen en kommen. Jochen Holz gaat het handgeblazen glas creëren.

Sergey Jivetin herontwikkelt bijvoorbeeld optische instrumenten om gevoelens als verwondering, plezier en waarde zichtbaar te maken. Sarah-Linda Forrer vormt haar stukken uit steen en keramiek met de hand tot tactiele trigger voor de zintuigen, en Jochen Holz creërt glazen sculpturen door het vervormen van glazen buis met de rasp, draadborstel en geperforeerd metaal.

Experimentele Gastronomie

Ruim 4 jaar is er binnen de muren van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade te Amsterdam een gastronomisch experiment gaande, Steinbeisser genaamd. Sindsdien organiseren de oprichters Jouw Wijnsma en Martin Kullik succesvolle events in Amsterdam, Berlijn en Frankfurt. De diners vormen telkens een unieke gebeurtenis waar topchefs en internationale kunstenaars een creatief en culinair samenspel realiseren. Steinbeisser daagt met deze vorm van gastronomie niet alleen de gasten uit met nieuwe monden te proeven, maar zeker ook de chef-koks en de kunstenaars om buiten hun eigen specialisme en gilde nieuwe concept en te creëren. Eten en drank zijn altijd puur plantaardig (vegan). Bovendien worden uitsluitend producten gebruikt die afkomstig zijn van bio-dynamische (Demeter) of biologische teelt uit een bepaalde streek.

Details en reservering

Prijs: zesgangenmenu met wijn- of saparrangement 125 euro.
Datum: vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016, 19:00 uur.
Locatie: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam.

Het Lloyd Hotel is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren kan in parkeergarage 'Rietlandpark' op de Oostelijke Handelskade 355.

Reservering: Voor reserveringen kunt u contact opnemen met:
[email protected]. De organisatie houdt graag rekening met dieetwensen, allergieën en intoleranties. Deze kunt u bij de reservering aangeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Kullik via [email protected].
Publicatiedatum: