Cambodjaanse rijstproducenten willen bio-groenten gaan telen

In Cambodja willen veel rijsttelers overschakelen op de teelt van biologische groenten. Bio-groenten brengen niet alleen betere prijzen op, maar zijn ook gemakkelijker te telen. Volgens de Wereldbank, brengt de groenteteelt gemiddeld een inkomen van 1422 euro per hectare op. De productie van cassave levert gemiddeld 491 euro per hectare op en die van rijst gemiddeld 277 euro per hectare. In Cambodja wordt met name rijst geproduceerd maar producenten worden zich er steeds meer van bewust dat het telen biologische AGF een goed alternatief is, wat betere inkomsten oplevert.Naast rijst, worden vooral cassave en mais geteeld. Telers in de regio Kampong Speu willen echter graag over gaan op het telen van spinazie, bloemkool, sla en boerenkool.

Hoewel de meerderheid van de telers in Cambodja rijst, cassave of mais teelt, doet slecht een beperkt aantal dit op commerciële schaal, blijkt uit een analyse.

Een groot voordeel van de groenteteelt zijn de goede prijzen. Bovendien kunnen de groenten na anderhalve maand al geoogst worden, terwijl dit bij rijst pas na zes maanden het geval is.

De Wereldbank raadt producenten in het land aan zich te richten op het vergroten van hun productie door verschillende gewassen te telen. Producenten vinden het vooralsnog lastig om deze aanbeveling uit te voeren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.