Mysterieus virus dwingt tenniskampioene bio-sla te eten

Tennister en oud-Wimbledon kampioene Marion Bartoli zegt een zeldzame virusinfectie te hebben. Volgens de kampioene is ze overgevoelig voor elektrische apparaten, waaronder haar telefoon, en kan haar spijsvertering alleen nog biologische sla verteren. Volgens experts is er geen enkel bekend virus dat dergelijke symptomen veroorzaakt. Marion zegt het virus in India te hebben opgelopen."Ik ben gedwongen biologische sla te eten met geschilde komkommer, want mijn lichaam kan de schil niet verwerken", liet Marion weten in Britse media. "Ik kan niet langer dan vijf minuten aan de telefoon zitten omdat mijn hartslag versneld. Telkens als ik iets doe ben ik bang voor de reactie van mijn lichaam."

Hoewel er virusinfecties bekend zijn die het zenuwstelsel aanpassen zijn experts het er over eens dat er, voor zover bekend, geen virus is dat de hartslag opvoert als je een telefoongesprek voert. En dat er een virus is dat het verschil weet tussen biologisch en conventioneel is hoogst onwaarschijnlijk. "Biologisch is toch meer een marketinglabel dan dat er echt een substantieel verschil is tussen het voedsel", aldus een expert.

Bron: LiveScience

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.