Een sterke start voor elke zaailing

Bejo introduceert B-Mox seed enhancing formula

Om planten een betere start te geven hebben onderzoeksteams van Bejo het innovatieve zaadverrijkingsmiddel B-Mox ontwikkeld. B-Mox is gebaseerd op een nieuwe technologie die het zaad krachtiger maakt, waardoor de groei in het vroegste stadium wordt gestimuleerd en de plant robuuster wordt. Tijdens de hele groeiperiode laten planten een verbeterde stresstolerantie en algehele gezondheid zien als gevolg van een beter ontwikkeld wortelstelsel.

Dr. Liesbeth van der Heijden, manager van de afdeling Zaadtechnologie van Bejo, heeft de leiding over het project en is zeer enthousiast: "De B-Mox-formule is specifiek ontwikkeld voor moderne teeltmethoden waarbij de nadruk ligt op een sterke, minder stressgevoelige plant. Daardoor hoeven telers minder snel naar gewasbeschermingsmiddelen te grijpen en is B-Mox ook zeer veelbelovend voor de biologische tuinbouw. We hebben voor wortel en wortelpeterselie inmiddels unieke B-Mox-recepten ontwikkeld en zijn erg positief over de mogelijkheden voor andere gewassen."De afgelopen jaren heeft Bejo de formule uitgebreid getest, met een reeks van recepten op velden in landen met koudere klimaatomstandigheden. De verwachting is dat B-Mox onder deze omstandigheden de grootste impact heeft, omdat het zorgt voor sterke zaailingen in het koudere vroege seizoen. Uit de resultaten blijkt dat de gewassen zich makkelijker en gelijkmatiger ontwikkelen gedurende de gehele groeiperiode. Normaliter heeft dit ook een positieve invloed op een goede smaakontwikkeling. De komende jaren gaat Bejo B-Mox verder ontwikkelen en ook testen in warmere klimaatomstandigheden.

Robert Schilder, verkoopmanager Benelux en Scandinavië zegt het volgende: "Ik ben zeer positief over de proeven die ik op onze velden en ook bij klanten heb gezien. Gewassen vertonen het hele seizoen door prachtige, gezonde groei en de pack-out is aanmerkelijk hoger dan van gewassen die zijn geteeld uit zaad zonder B-Mox. Een 15 procent hogere opbrengst in gewassen als wortel en wortelpeterselie is geen uitzondering. Maar nog belangrijker is dat telers dankzij B-Mox minder bedrijfsrisico lopen in de eerste kwetsbare weken van de teelt en ook daarna, wanneer droogte of lage temperaturen voor stress kunnen zorgen."

Op commerciële velden en proefvelden in Denemarken, Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Finland en Wit-Rusland worden op dit moment gewassen geteeld uit zaad met B-Mox. U kunt de ontwikkelingen volgen op www.bejo.nl/bmox en Bejo Twitter.

Bejo in het kort

Bejo is een toonaangevend bedrijf op het gebied van veredeling, productie, verwerking en verkoop van topkwaliteit groentezaden voor de vollegrondsteelt. We vertalen vraag vanuit de markt naar groenterassen die duidelijk toegevoegde waarde leveren voor de gehele voedselketen. Constante innovatie is onze focus en de motor achter onze groei. We hebben meer dan 100 jaar ervaring in de zaadbranche en met een assortiment van 50 gewassen en meer dan 1000 rassen bieden we een volledig programma voor alle markten, uiteenlopende klimaten en ook voor de biologische teelt. Zaden van Bejo zijn beschikbaar in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Bejo-ondernemingen en toegewijde distributeurs. Ruim 1500 medewerkers zetten zich dagelijks in om de beste groentezaden te ontwikkelen, zodat telers wereldwijd gezonde, smaakvolle rassen kunnen oogsten waarvan consumenten niet alleen vandaag, maar ook nog over vijftig jaar kunnen genieten.

Voor meer informatie: www.bejo.nl/bmox 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven