Ook het aantal bedrijven dat daaraan gelieerd is, zoals decorbouwers en festivalorganisatoren steeg licht: van 10.000 naar 13.000 inschrijvingen. Albert van Schendel noemt de cijfers 'verrassend hoog'. Hij is hogeschooldocent Sport- en Evenementenmanagement aan de NHTV. "Je ziet in deze branche dat er heel veel kleine bedrijfjes bij komen. Zij spelen in op de trend van gezond en biologisch eten en richten zich daarbij op specifiek één product, zoals koffie of cocktails. Zoals foodtrucks doen."
Grote vraag
Hoeveel van deze trucks er precies bij zijn gekomen, valt niet te achterhalen uit de registratie bij de Kamer van Koophandel. Wel zien alle partijen een duidelijke toename. Dat is niet vreemd, want de stap om een cateringbedrijfje te beginnen is relatief klein als je het vergelijkt met het starten van een horecagelegenheid in de stad, en de vraag is groot.In 2015 waren er in totaal 801 festivals in Nederland, in totaal trokken deze 22,7 miljoen bezoekers. "We hebben steeds minder vrije tijd en steeds meer geld. Als we ergens zijn, laten we het geld dus ook gemakkelijker rollen. Evenementen kunnen zich onderscheiden door catering aan te bieden met kleine specialisten", zegt Van Schendel.
Bron: RTL Z