Vernieuwend Cradle to Cradle gecertificeerd gebouw

Uniek Nederlands hout in stadskantoor Venlo

Op 22 augustus opent het nieuwe stadskantoor in Venlo. Vanaf dat moment kunnen burgers terecht aan de balie van dit wel heel bijzondere gebouw, volledig vervaardigd volgens het Cradle to Cradle principe. Dit houdt in dat alle grondstoffen herbruikbaar zijn zonder hun waarde te verliezen. Architectenbureau Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam koos voor het Nederlandse Accoya hout om het ontwerp mee uit te voeren.De keuze viel op dit hightech hout van Accsys Technologies, omdat de volledige Accoya productie gecertificeerd is met Cradle to Cradle Gold. Deze prestigieuze graad is het hoogst haalbare binnen het Cradle to Cradle - certificeringsprogramma. Niet alleen duurzaamheid in het uiteindelijke gebruik is hierbij belangrijk. Van telen met hernieuwbare grondstoffen tot transport; alles gebeurt duurzaam, milieuverantwoord en met zo min mogelijk CO2-uitstoot.

Salesmanager van Accsys Technologies, Willem Jan Bluyssen: "Accoya is gemaakt van snelgroeiend hout uit duurzaam beheerde bossen, waardoor het maximale aan CO2 opslag gerealiseerd wordt tijdens de zeer lange levensduur van Accoya producten." De levensduur van het hout is zo lang, omdat het bestand is tegen rot, veroorzaakt door hout aantastende schimmels. Accoya is tevens ongekend vormstabiel waardoor houtproducten een goede pasvorm blijven behouden. Accsys Technologies produceert het Accoya hout in Arnhem.Er is effici├źnt omgegaan met de ruwe productiematen uit de Accoya fabriek om het eindresultaat te realiseren met zo min mogelijk afval. De pergola constructie van het stadskantoor heeft de grootste houtafmetingen in dit project en bestaat uit gevingerlast en gelamineerd hout, verlijmd tot 150x600 millimeter doorsnede. Er is in totaal circa 200 m3 ruw Accoya hout verwerkt in zowel het interieur als het exterieur. Het hout is toegepast in onder andere: kozijnen, plafonds,
wanden, trappen en een daktuin. Een extra bijzonder aspect is de gevelbekleding, waar met behulp van lasertechniek een oude stadsplattegrond is ingebrand.

Voor meer informatie: www.accoya.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.