Natuurlijk Tomaat in omschakeling naar biologische teelt

Het afgelopen halfjaar had letterlijk veel voeten in de aarde voor Natuurlijk Tomaat uit Dongen. Ondernemers Alfons en Henriette van den Hoek waagden de sprong in het diepe en schakelden van traditioneel telen over op volledig biologisch.De kas onderging daarvoor een grote revisie en leek na veel spitten en graven op een grote zandbak. Voor Alfons, Henriette en hun medewerkers betekende het vooral loslaten van de vertrouwde manier van telen en aanleren van de biologische principes. Sinds deze maand zijn de eerste tomaten bij Natuurlijk Tomaat te verkrijgen. "Verbouwd op Dongense grond, want biologisch telen doe je in de grond. Dat proef je."

De omschakeling lijkt een schot in de roos. Begin april verscheen in het nieuws het bericht dat Nederland zeker 500 biologische telers te weinig heeft. Op het moment is de vraag van consumenten en supermarkten naar biologisch product veel groter dan het beschikbare aanbod.

Lees meer over de omschakeling in het Weekblad voor Dongen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.