Ontwikkelingen bio-landbouw centraal op IFOAM-EU congres

Op het IFOAM-EU Congres dat van 4 tot 6 april in Driebergen gehouden wordt komen biologische experts uit heel Europa bijeen om te praten over de ontwikkeling van de biologische sector voor de komende jaren. Centraal op het congres staat de vraag: hoe kan de biologische sector verder aansluiten op de groeiende consumentenvraag? Naast de toekomstvisie op de rol van biologisch in de noodzakelijke verduurzaming van de landbouw komen de onderwerpen patenten op zaadgoed en de nieuwe wetgeving voor biologisch aan de orde. Staatssecretaris Martijn Van Dam van Economische Zaken is een van de key-note speakers op het congres.

Op het congres komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: de herziening van de Europese biologische regelgeving, de kansen voor biologisch in de komende herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, de rol van agro-ecologisch onderzoek voor voedsel en voedingsveiligheid en de discussie over de patenten op natuurlijke eigenschappen van groentes.

Directeur Bavo van den Idsert van Bionext: "Steeds meer mensen kiezen voor biologisch voedsel, steeds meer supermarkten hebben een groeiend biologisch assortiment. Hier liggen kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Er is volop ruimte voor nieuwe ondernemers binnen biologisch, met name voor boeren en tuinders om daar op korte termijn op in te spelen. Er zijn tekorten in verschillende biologische productgroepen zoals zuivel en groenten. De onderverdeling van gangbaar naar biologisch blijft vooral in Nederland achter bij de groeiende marktvraag. Dit IFOAM-EU congres geeft de biologische sector en daarmee ook de gehele landbouwsector in Nederland weer een extra impuls."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven