Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU en Colombia onderhandelen over handelsakkoord bio-producten

Colombia en de EU onderhandelen over een bilaterale overeenkomst inzake de handel in biologische producten. Beiden willen een overeenkomst met betrekking tot een grotere markt voor biologische boeren, lagere lasten voor bedrijven en meer biologische producten.

Vorige maand bezochten bedrijven uit de EU Bogota om de ontwikkelingen te bespreken. De Colombiaanse Minister van Landbouw en de EU-commissaris komen samen in Bogota. De handelsovereenkomst van biologische producten wordt gebaseerd op gelijkwaardige voorschriften en controles van productiesystemen.

Het verlaagt de administratieve lasten en bevordert ook technisch beleid en samenwerking tussen de partijen van biologische producten. De EU-commissaris verwelkomde de onderhandelingen met Colombia en voorziet een handelsovereenkomst voor biologische producten. De biologische sector is nog steeds één van de meest dynamische in de EU voedingsmiddelensector. Colombia heeft de capaciteit ten aanzien van kansen voor biologische boeren en bedrijven.


Biologische koffiebonen uit Colombia.

De Colombiaanse Minister van landbouw zei dat deze overeenkomst een belangrijke stap is voor de economische banden met de EU in één van de snelst groeiende landbouwsectoren. Ontwikkeling van biologische producten is zeer belangrijk voor Colombiaanse boeren en dorpen, aangezien enerzijds er een duurzame ontwikkeling van het platteland ontstaat alsook verbetering van het welzijn van de boeren en toegang tot verschillende belangrijke markten.

Hij juicht samenwerking en overleg toe met de EU voor de ontwikkeling van de Colombiaanse bio-sector. Een overeenkomst inzake de handel in biologische producten is een geweldige kans voor boeren en bedrijven en vertegenwoordigt een bijdrage tot wereldwijde erkenning van Colombiaanse biologische producten.

De biologische sector in de EU heeft zich snel ontwikkeld met 10,3 miljoen hectare aan biologische teelt in 2014 tegenover 6.4 miljoen hectare in 2005, een 5.5% gemiddelde jaarlijkse groei over 10 jaar.

Bron: The Poultry Site
Publicatiedatum: