Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet biologische producten Carrefour +3%

Vorig jaar zette Carrefour € 86,3 miljoen om en biologische producten zagen 3% groei, een stijging voor het derde jaar op rij, die in het algemeen werd geboekt.
Op de internationale markt steeg de biologische omzet in 2015 met 4,5%. Voor het eerst in zeven jaar boekte Europa een omzetgroei. In Latijns Amerika steeg de omzet met 11,7%, terwijl Brazilië haar verkoop zelfs met 12,6% zag groeien. In Azië daalde de omzet van biologische producten met 9,5%.



Op de hypermarkten was een daling van 0,5% te zien voor biologische producten. De non-food omzet werd beïnvloed door de zachte temperatuur, vooral in december. Supermarkten zagen een stijging van 0,6% en in andere Europese landen groeide de biologische omzet met 0,8%. In Latijns Amerika was dit 15,9%. Voor de Braziliaanse Real en de Argentijnse Peso hadden de koersen ten opzichte van de euro een nadelig effect: -22%.

In Brazilië steeg de verkoop van biologische producten met 13,5%. In Argentinië was dat 23,3%, waarvan 22,3% uit de gewoonlijke jaarlijkse handel. In China waar de consumptie stagneerde daalde de omzet met 7,5% en op biologische producten met 15,7%.

Bron: Organic Market
Publicatiedatum: