Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Start eind april

Imkerij de Traay ondersteunt introductiecursus BD imkeren

Iedereen die wil weten hoe een bio-dynamische imker kijkt en werkt met honingbijen en zelf wil leren kijken, denken en werken, kan zich nu inschrijven voor een introductiecursus voor biologisch-dynamische imkeren.

Na de cursus ben je in staat om:
  • Je een beeld te vormen van de jaarcyclus van het bijenvolk in het landschap.
  • Aan te geven hoe je het volk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biologisch dynamische visie en waarom je dit zou willen.
  • De verschillende visies op (bijen) gezondheid te onderscheiden.
  • Te benoemen welke 'mechanismen' het bijenvolk zelf gebruikt om gezond te blijven en welke imker ingrepen dit ondersteunen of juist niet.
  • Zelfstandig een bijenkast te openen, het volk te benaderen, te ontmoeten en de belangrijkste 'organen' te herkennen.
  • Zelfstandig een eerste beoordeling te maken van een bijenvolk op basis van waarnemingen gedaan zowel buiten als binnen in de bijenkast/korf.
  • Zelf na te denken over de wenselijkheid van mogelijke ingrepen.
  • Zelf een selectie te maken van drachtplanten voor in je tuin.
  • Tijdens alle cursusdagen zal er naast één of meerdere inleidingen worden gewerkt rondom en in de bijenkasten. Er is veel ruimte voor interactie.

Tijdens alle cursusdagen zal er naast één of meerdere inleidingen worden gewerkt rondom en in de bijenkasten. Er is veel ruimte voor interactie.



Data: 30 april, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 3 september, 24 september. Tijdstip: 9:30 uur tot 16:15 uur. Ontvangst is in Op Hodenpijl. Aanmelden: Deborah Post via email: info@honeyhighway.nl.

Prijs: Kosten: 395 euro inclusief (koffie, thee, lunch) en biologisch bijenbloemenzaad. Imkerij de Traay sponsort 1 dag, dus op het bedrag wordt 65 euro in mindering gebracht. Docent Jos Willemse, imker bij Odin Imkerij. Voor meer informatie: www.ophodenpijl.nl, www.honeyhighway.nl en www.detraay.com.
Publicatiedatum: